perjantai 31. tammikuuta 2014

Ylen Akuutti ohjelmassa (jonka voi katsoa täältä) oli haastettelua ja tietoa asiasta mihin olen törmännyt aikaisemminkin, autismista ja ruokavaliosta. Tietynlainen ruokavalio muuttaa suoliston bakteerikantaa ja sitä kautta vähentää autismin oireita. 


Olen huomannut lapsillani varsinkin Kuopuksella, mielialan ja sokerin yhteyden monta kertaa. Sokeri tekee kärttyisäksi, levottomaksi ja elämän hankalaksi. Mutta miten sokerista voikaan päästä eroon tässä yhteiskunnan tilanteessa missä sokeria on jokapuolella?


Sokeririippuvuutta on verrattu nikotiini riippuvuuteen, joten vahvasta tarpeesta saada aina vaan sokeria taitaaa olla kyse...

Tsemppasin heti seuraavalla kauppareissulla ja ostin paljon vihanneksia. Väriä lautaselta on kaikilla löytynyt aikaisemminkin mutta nyt tavoitteeni on saada sitä enemmän! Esikoisella on niin rajattua ruokien kanssa ettei hänelle mitään uusia makuja tule olemaan mutta määrää voi lisätä. Kuopus ei vesimeloni-kurkku-salaattisekoitus-annoksestaan juuri välittänyt mutta itselle tuli hyvä mieli että olen edes lähtenyt yrittämään.



Esikoinen on tokaluokkalaisena alkanut laajentamaan reviiriään ja kyläilyt kavereiden kesken ovat lisääntyneet. Poikani on Steiner-koulussa joka on ainut isolla alueella maita ja mantuja joten lapsetkin ovat levittäytyneet isolle alueelle. Kyläilyt vaativat näin etukäteisuunnittelua jotta poika voi kyläillä kaverin luona suoraan koulusta. Kyllähän sitä muuten voisi vaikka ex-tempore mennä kun vaan asiasta sovitaan mutta minkäs teet kun ei ole ruokia mukana... On surullista huomata taas yksi sairauksien aiheuttama rajoitus lapseni elämässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti