sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kävimme poikien kanssa lääkärissä kontrollissa. Jostain syystä, en tosiaan tiedä mistä, olin ottanut pojille peräkkäiset ajat lääkäriin. Aivan liian raskasta meille kaikille. Seuraavat ajat varasinkin sitten 2 viikon välein.

Spirometriat molemmat pojat puhalsivat hiensosti ja ilman minun läsnäoloa! Outoa, suharit ovat todella jo niin isoja että pystyvät moiseen!

Esikoisella ruokavalio kasvaa hissukseen mutta aika varmasti. Kaikki muut paitsi quinoa on sopinut kokeiluissa. Vihannespuoli on kasvanut viimeaikojen kokeilujen myötä. Seuraavaksi siirrymme yrtteihin. Mikä sen mukavampaa kuin napata (anopin) kasvimaalta tuoreita yrttejä ja niitä maistella ja laittaa ruokiin!! Lääkäri innostui niin kovasti ruokavalion laajentumisesta, että haluaa kotimaisten viljojejen kokeilua seuraavaksi. Koska siitepölykausi on jo kovasti päällä, jätämme tämän, aika ison, kokeilun ensi syksyyn. Aika jännää, mutta itsellä ei kauheita toiveita tässä ole.



Kuopuksen kohdalla hoksasimme että joskus pienenä pannaan pistetyt ruuat on jääneet kunnolla kokeilematta uudelleen. Joten peruna, maissi ja tomaatti on nyt seuraavana listalla mitä kokeilla. Näihin uskallan jo hiukan ladata toiveita. Pientä iho-oireiluahan Kuopuksella koko ajan on, mutta niin kauan kun suolisto on ok, en välitä näpyistä. Tällä hetkellä häiritsevin ihottuma on nenän ja suun välissä jota kieli lipoo koko ajan. Ja koska pojan rasvaaminen ei hereilläoloaikaan onnistu, on ainut tilaisuus rasvata öisin eikä sitäkään aina väsyneenä muista!

Kuopus on aina ollut ruumiinrankenteeltaan jytky ja sen jälkeen kun ruuat vapautettiin n. 3 vuotta sitten, painokäyrä nousi aika huimasti. Tähän toki sitten heti puututtiin ja ruokailuihin kiinnitettiin huomiota. Mutta kovasta työstä huolimatta ja tietoisena siitä että poika liikkuu päivän aikana runsaasti, ei painokäyrän nousu oiken tahdo taittua!

Monta kertaa olen käynyt läpi lapsen ruokailun (meillähän ei tarvitse koko perheen ruokailua käydä läpi kun kaikki syövät omaa ruokaansa) ja tehnyt pieniä muutoksia mutta ne eivät auta! On vähennettu muroja, jugurttia. On lisätty kasviksia. On valittua kuitupitoisempaa leipää ja oltu tarkkoja herkkumäärien kanssa. Mutta ei, mikään ei auta!!

Kerroin tämän lääkärille ja hän ajatteli että olisi sitten hyvä tarkistaa joitakin laboratorikokeita. Hyvä, olen siitä tyytyväinen! Voi poissulkea siten tiettyjä sairauksia mikä tilanteen voisi aiheuttaa. Ja silti me olemme tarkkoja ruokien kanssa mutta en tiedä enää mistä nipistää koska muuten poika ei saa mitään syötävää!



Kaiken kaikkiaan tilanne on siis poikien kohdalla - allergioiden ja astman suhteen- valoisa. Siitepölykaudesta on tulossa raskas ja sen jo huomaa Kuopuksen oireilusta. Ventolinet menee jo semilujaa ja Seretide on vaihdettu vahvempaan. Nenäsuihkeet menee ja Duact aloitettu (ihan uutena lääkkeenä).

Kovasti odotamme kesää poikien kanssa, siitä tulee ihana kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti