lauantai 28. kesäkuuta 2014

Tänään allergiat ovat nyppineet minua enemmän kuin yleensä. Kumpa jääkaapista voisi ottaa pojille mitä sattuu löytymään, oli se kalaa, munaa, lihaa tai ihan mitä vain. Aina, siis aina, on oltava askeleen edellä ruokien kanssa eikä mitään voi jättää sattuman varaan, koska muuten voi tulla tilanne ettei lapsille ole kunnon ruokaa. Tänään niin meinasi käydä mutta sain sävellettyä - keittettyä makaronia ja leipäkinkusta leikatut palaset paistuivat voissa pannulla ja poika söi ison annoksen hyvällä ruokahalulla. Huh, luovuus pelasti taas täpärästi.

Olisi kiva kuulla mitä erikoisuuksia allergiaperheen vanhemmat ovatkaan loihtineet lapsilleen tiukan paikan tullen tai muuten vain?

Kun Esikoinen oli ihan pieni, hän suostui syömään vain Samettikiisseliä. Ja senkin kylmänä. Siihen tuli voita joka sulatettiin, lisättiin riisijauhoja ja sitten riisijuomaa ja sokeria. Sitä keiteltiin sitten 10-15 min ja siitä tuli kiisseliä. Se kuitenkin piti aina jäähdyttää. Välipala piti siis muistaa tehdä ajoissa! Muuten jäi pojalle nälkä. Ja mehän keiteltiin. Respeti tuli nopeasti tutuksi ja tuntui että se tuli uniinkin, niin hyvin sen osasi etu- ja takaperin. Sittemmin olen onneksi unohtanut mitat. Aineksen vielä muistan.. ;)

Lapseni lähtee kahden yön risteilylle Famun ja Fafan kanssa. Otamme höllän linjan Esikoisen kanssa - hän saa luvan maistella tietyistä ruoka-aina ryhmistä jos haluaa. Muna, uudet lihat, osa kotimaisista viljoista ja soija on kiellettyjä mutta muuten, antaa mennä vaan - hallitusti ja hillitysti! Uskomatonta, en ole ikinä laittanut Esikoista matkaan Kielletyt-listan kanssa! Toivotaan että oireet tullessaan ovat lieviä, kotiapteekki kyllä matkaa mukaan ja onneksi oireet muutenkin tulevat viiveellä eli "parhaimmillaan" vasta kotona. Allergioiden selvä paraneminen kuitenkin vapauttaa ihanasti tälläisissä kohtaa elämää.

Seuraavaksi aijomme kokeilla kananmunan. Myös Minirin lääkityksen purkamisen kokeilu on kesän ohjelmassa. Nämä tulevatkin olemaan loppukesäloman ohjelma, muuta tuskin ehtiikään. Kokeilut suuntaan ja toiseen ottavat aikaa, eikä hötkyilyllä saa aikaan juuri muuta kuin harmaita hiuksia..

2 kommenttia:

  1. Meillä on munakas sellainen pikaruoka. ;) Siihen sekaan oon yrittänyt välillä heittää vähän lihaa. Joskus kelpaa, joskus ei. Toinen ruoka, ei todellakaan niin nopea, mutta uuniperunat ja suolaa ja öljyä päälle, uunissa sen aikaa, että tulee väriä.
    Meillä on ajatuksissa seuraavaksi kokeilla porkkana kahdelle nuorimmalle. Kesällä toivon mukaan saadaan myös jotain muitakin kokeiluja tehtyä. Maustepippuri on mausteista se, mikä on seuraavana listalla. Nuorimmalle haluaisin kokeilla maidonkin, josko vaikka uskaltauduttaisiin ihan itekseen se tekemään.
    Me matkustellaan aina Suomen rajojen sisäpuolella ja omin eväin. Otamme yöksi sellaisen paikan, jossa voi itse tehdä ruokaa ja omat astiat mukaan. Laivalla ollaan käyty ja Helsinki-Tallinna välillä sujui ruokailu tosi hienosti, ilman ongelmia, kun oltiin yhteyksissä keittiölle ennen laivaan menoa. Saatiin neidin kanssa niin mahtavat annokset ruokaa, että en jaksanut sitä edes syödä. ;)

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, munakas. Meillä Kuopus söi sitä aika paljon jossain vaiheessa mutta nyt olin sen jo unohtanut. Koitinkin yksi päivä sitä tarjota pitkästä aikaa mutta eipä sitten maistunutkaan...

    Tuo matkustelu on tosiaan oma taiteenlajinsa ruokien kanssa. Me voimme ravintolasta tilata pojille simppelit ruoka-annokset mutta aina, todella aina, on oltava omia eväitä mukana jos pidemmälle reissulle lähtee. Nytkin laivalle otettiin omia ruokia kun Ruotsissa ei sitten Famu lähtenyt sooloilemaan ruokien kanssa.. Muutan ruokailut laivalla ilmeisesti olivat onnistuneet, meilläkin meni etukäteen lista ruuista keittiölle. Oireita ei ole tullut. Myös aikaisempina vuosina on onnistunut Siljalla, iso kiitos heille. Ihan itku meinas päästä ekoja kertoja kun pojat sai niin hienot annokset! Kiva kuulla että muillakin on onnannut!

    Miten ajattelit porkkanan kokeilla? Otatko ensin kypsennettynä vai suoraan raakana? Oletteko koskaan vielä kokeilleet porkkanaa? Toivotaan että se sopii, se on monipuolinen ja herkullinen vihannes!

    VastaaPoista