torstai 19. kesäkuuta 2014

Lääkäri soitti kuopuksen asioissa. Kortisoli arvot ovat edelleen matalat joten pojasta tulee ottaa ACTH-rasitus koe. Sillä mitataan johtuuko matalat kortisoliarvot matalasta ACTH pitoisuudesta jota aivolisäke erittää. Sattumalta minulla itselläni on tehty sama mittaus mutta ne pitoisuudet olivat normaalit vaikka kortisoli minullakin on matala. Matalat kortisolit voivat johtua monesta eri asiasta, minunkin tutkimukset ovat vielä kesken. Kuopuksella siis epäiltiin ensin astmalääkkeitä mutta ilmeisesti lääkäri haluaa tutkia enemmän koska astmalääkkeiden vähentäminen ei auttanut arvoon. Keskusteltiin myös painon nousun syitä: Myönsi, että painonnousu saattaa johtua astmalääkkeistä koska ruokavaliolla ei painon nousua saada rauhoittumaan. Poika ei ole näkyvästi lihava mutta on kuitenkin isokokoinen ja kärsii siitä itse.

Käytiin tänään Kotipizazza syömässä. Olin niin tohkeissani Esikoisen mahdollisuudesta ottaa venhäpohjainen pizza etten oikeen keskittynyt Kuopuksen tilaukseen. Tilasin hälle pizzan toivomusten mukaan, ilman tomaatimurskaa jauhelihalla ja mozarella juustolla. Empä muistanutkaan (harvoin käydään koko paikassa tai jauhelihapizzaa muutenkan syödään) että jauheliha ei ole pelkkää jauhelihaa vaan se on tomaattipohjainen kastike täynnä mausteita. Että harmitti. Tomaatti ja mausteet eivät tällä hetkellä kuulu pojan ruokavalioon.

No, annoin Kuopukselle luvan syödä pizzan ja se ensin maistuikin. Aika nopeasti se alkoi kuitenkin maistua pahalta eikä poika syönyt puoliakaan pizzastaan ja nälkähän siitä jäi. Että minua nyppi! Sen kerran kun me vihdoin sinne Kotipizzaan päästään niin tulee tälläinen moka. Ja oma moka! Saa nähdä tuleeko millaisia oireita. Onneksi oireet ovat pääsääntöisesti tuollaisesta määrästä suht lieviä...3 kommenttia:

 1. Olipa tosi mukava löytää tämmöinen blogi!! :)
  Meidän perheestä löytyy neljä lasta. Vanhimmalla on refluksia ja edelleen ruoka-aineallergioita, vaikka on jo 15-v, myös siitepölyt vaivaa välillä. Tänä keväänä kuumeen muodossa oireili siitepölyille. Hänellä tutkitaan reuman mahdollisuutta, nivelissä tulehduksia.
  Toiseksi vanhimmalla on reuma, muutama ruoka-aineallergia, siitepölyallergia (varsinkin heinä), infektioastma.
  Toiseksi nuorimmalla on reuma, hankalahoitoinen astma, laajat ruoka-aineallergiat, siitepölyallergioita. Hänen kanssaan toimitaan aina ihan sillain omalla tavalla. :) Se, mikä sopii muille, niin ei yleensä sovi hänelle. Reumalääkettäkään ei ole kunnollista löytynyt.
  Nuorimmaisella on laajat ruoka-aineallergiat, mutta koko aika saadaan lisättyä ruokia. :) Eli paranemaan päin, ihanaa!! Hänellä myös infektioastma, pienenä asuttiin kaksi ekaa vuotta sairaalassa, mutta sen jälkeen ainoastaan muutaman kerran tarvittu avaavia. Nyt hän lähtee eskariin syksystä.
  Kokemusta meillä on homekoulusta ja siitä mitä se on vaatinut. En tiedä minkä verran se on vaikuttanut kaikkeen. Toiseksi nuorin oli myös home eskarissa, joten pitkältä ajalta altistusta. Tässä muutamia juttuja meidän arjesta. :)
  Oikein ihanaa juhannusta teille!! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi!

  Vanhin 15v ja eskariin lähtevä, minkä ikäisiä muut lapsesi ovat?

  On teilläkin aikamoinen kattaus. Miten teet ruokia? Itse teen yleensä 3 ruokaa, yksi Kuopukselle, yksi Esikoiselle ja sitten minulle ja miehelle. Joskus joku saattaa sopia niin että teen vain 2 ruokaa. Nyt kun Esikoinen, vastoin kaikkia minun odotuksiani, syö vehnää, voin tehdä hyvin pelkistetyn jauhelihakastikkeen ja makaronia jolloin me kaikki voimme syödä samaa ruokaa - todella, todella harvinaista meillä!!! Ennen jopa mahdotonta jollemme mieheni kanssa haluaisi syödä gluteenitonta, munatonta ja mausteetonta ruokaa. Eli keittiössä menee aikaa.. Joskus lapset elävät Vatajan nakilla kun en vaan jaksa!

  VastaaPoista
 3. Meillä on lapset siis 15-v, 13-v, pian 10-v ja eskariin menevä. :)
  Ruuanlaitto on oma taitolajinsa kyllä... Itse siirryin gluteenittomalle ruokavaliolle kolme vuotta sitten, ensin alkuun tuotti vaikeuksia, nyt jo tottunut. Pullasta luopuminen oli kaikista suurin juttu, nyt onneksi löytynyt blogi, missä ihania gluteenittomia ohjeita.
  Jos ei itse halua syödä aina samaa ruokaa, niin kyllä sitä välillä tehdään neljä eri ruokaa. Meillä mieheni hoitaa tosi paljon ruuanlaitto juttuja, mutta mä usein mietin, että mitä tehdään. Leipominen on mun harteilla, eikä sitä kaupasta voi ostaa koskaan mitään valmiita. Niistä ei käy juuri mikään... Taitaa ranskalaiset olla ainoa valmisruoka, joka sopii koko perheelle. ;) Meidän helppo ruoka on sellainen, kun pistetään perunat lohkoiksi ja päälle suolaa ja valkosipulijauhetta ja uuniin.
  Kananmuna on sellainen, joka sopii kaikille. Joten leipominen sujuu tosi hyvin. Gluteenittomilla jauhoilla saa onnistumaan kyllä.
  Meidän neiti on toiseksi nuorin ja häneltä jäi possunliha pois tuossa vähän aika sitten, kun hän ei vaan suostunut sitä syödä ja nivelvaivat vaan paheni koko ajan. Vehnä jätettiin samaan syssyyn. Possunliha oli ainoa, mitä pystyi koko porukka syödä, nyt sopivia lihoja on broitsu ja kalkkuna. Mutta kun mausteet on aina samat, niin eipä noista kovinkaan erimakuisia ruokia saa. ;)
  Meillä kans mennään välillä uuniperuna+nakki linjalla!! Joskus täytyy vaan saada vähän helpotusta itselleen ainaiseen miettimiseen ja tekemiseen!! :)

  VastaaPoista