torstai 8. toukokuuta 2014

Ihanaa, sadepäivä!! Kaksi viimeistä aurinkoista ja lämpöistä päivää on, varsinkin Kuopuksella, pinnan kiristelyä, älytöntä käyttäytymistä ja suunsoittoa. Tyypillistä oireilua siitepölyille. En tiedä voiko lyhyt siedätys jo auttaaa, mutta emme ole joutuneet vielä hakemaan lääkäristä lisälääkitystä! Hiukan nokka vuotaa Esikoisella ja Kuopuksella lima velloo mutta nykylääkitys on niihin riittänyt! Yleensä tässä kohtaa on jo muutama antibiootti ja kortisonikuuri syöty. TYKKÄÄN!!!

Kuopus oppi pyöräilemään ilman apupyöriä. Ei ole välittänyt pyöräilystä juuri ollenkaan aikaisemmin, kerran kesässä suostunut kotona nousemaan pyörän päälle mutta päiväkodissa on sittne pyöräillyt (pitkin hamapin). On ollut koko ajan sitä mieltä ettei osaa ajaa edes apupyörillä mutta hitto, oli huijannut meitä! Apupyörillä ajo sujui (ryhmäpaine naapurin pojilta johti pyöräilyyn) loistavasti ja sittne otettiinkin samantien apparit pois. Ja poika senkun jatkoi polkemista kuin olisi aina polkenut. Ja nyt nauttii täysin rinnoin polkemisesta ja sen tuomasta onnistumisen ilosta.

Poika on (vähän kuin äitinsä) hyvin vaativa itseään kohtaan. Kaikki pitäisi osata heti, pinna ei oikein kestä harjoittelua eikä itsetunto sitä ettei heti osaa. Tässäpä on pojan yksi kasvun paikka joka jatkuu varmasti loppu elämän. Saa nhädä kuinka käy jos Kuopus jossain vaiheessa aloittaa jonkun harrastuksen. Kestääkö pinna harjoittelua? Osaako poika laittaa itselleen realistiset tavoitteet? Kuopus on aina tarvinnut paljon kannustusta ja kehumista, tuntuu että sen merkitys korostuu koko ajan lisää.

Jotain on kuitenkin tapahtunut. Ollaan aloitettu maissikokeilu ja sen myötä on tullut ihottumaa. Kuopus on ITSE pyytänyt rasvaamaan ihottuma kohtia. Poika joka on ennen jo rasvatuubin nähdessään juossut huutaen karkuun.

Niin ne lapset kasvaa ja ongelmat muuttuu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti