torstai 30. toukokuuta 2013

Toimintaterapian juttusilla

Kävimme mieheni kanssa toiminterapeutin juttusilla, joka oli tehnyt testit ja temput kuopukselle. Pojassa ei ole hieno- tai karkeamotoriikan alueilla mitään hälyyttävää, muutaman huomion terapeutti oli tehnyt. Pojan tonus (eli vartalon hallinta suhteessa painovoimaan, jos nyt oikein ymmärsin) on matala, jolloin itsensä kannattelu, istuminen, pyöräily, jne. voi olla haastavaa. Ja onhan se tuolilla istuminen sellaista pyörimistä ja hyörimistä. Eikä se pyöräily kamalasti kiinnosta, kun se pelottaa. Saksien käyttö ei ollut luontevaa, mutta mitä voi odottaa pojalta joka ei malta istua alas askartelemaan. Ja tosiaan totesi että liikkeessä oleva poika, ei juuri harrasta istumista. Ihan tosi?

Mutta pääsääntöisesti kaikki oli ok, ei huolestumisen aihetta. Vähän päällä puuhun lyötynä lähdimme pois ja mietin olemmeko ihan hukassa kun ongelmia on kotona mutta testeissä ei näy mitään. Oli hiukan eksynyt olo. Onneksi olen ihminen joka haluaa selvittää asiat, muuten menee yöunet, joten puhuin terapeutin kanssa uudelleen seuraavana päivänä. Hänen kanssa jutellessa kävi ilmi että testit tosiaan oli aikalailla ok,mutta koska puhuimme vain niistä edellisenä päivänä, jäi meidän huomiot käymättä läpi - joissa ne aistinsäätelyvaikeudet näkyy. Eli oli sitä mieltä että kyllä kuopuksella todella on vaikeuksia aistimusten käsittelyssä ja kertoi myös vinkkejä arkeen kun niitä pyysin. Ne olivat hyvin samassa linjassa meidän jo tekemien ratkaisujen kanssa, joten olemme olleet oikealla tiellä yrittäessämme auttaa rakasta poikaamme.

Arjen tilanteisiin suositteli perheneuvolaa ja perhetyöntekijää, ne meillä jo on. Toiminnallinen ryhmä alkaisi syksyllä toimintaterapeutin vetämänä johon Kuopus voisi osallistua. Otimme tämänkin avun vastaan. Siellä poika voi tutustua itseensä, omiin rajoihinsa ja kykyihinsä sekä työntekijä saada lisä tietoa poitsusta.

Ennakointi, rutiinit ja muiden sairauksien sekä ruokailun hyvä tasapaino on meillä olleet avainasemassa kuopuksen hyvinvoinnissa.

Tänään tämä rakas muruseni hukkui linja-auto asemalla. Olin jo soittamassa palokunnat ja poliisit paikalle kun vihdoin löysin hänet. Poika taitaa aiheuttaa äidilleen vielä monta vuotta sydämentykytyksiä, niin hyvässä kuin pahassa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti